Snöskottning och halkbekämpning vintern 2022/23

Den första snön har ännu inte kommit, men den som väntar på något …..

Som de flesta av er vet har vi ett gemensamt åtagande för att hantera snöröjning och sandning av vår trottoar och övriga gemensamma ytor på vår gård.

Vi har avtal med HSB som vid snöfall på mer än 5 cm, skottar och samtidigt sandar vår trottoar. HSB kunde tyvärr inte åta sig att skotta våra gårdsytor.

För att minska risken för halkolyckor och se till att våra hus är lätta att nå även vintertid, måste vi alltså hjälpas åt att bevaka behovet av snöskottning och sandning och förstås också se till att efter kraft, tid och förmåga skotta och vid behov sanda.

Redskap för skottning och sandning finns i och utanför soprummet.

För att undvika att snön blir tilltrampad och att isfläckar bildas är det förstås bra om vi kan skotta innan vi går i snön. De flesta av oss kanske har en egen snöskyffel/-skrapa för det egna området – om möjligt vore det bra att om vi kan skjuva en snöskyffel framför oss när vi går till bilen eller ut till entrén. Hör av dig om du inte har en lämplig snöskyffel så kan föreningen köpa några att ställa ut på området.

Förstås vill vi också ta del av dina synpunkter på ovanstående.

Och – visst är det mysigt när snön kommer och vår snöröjning har ju fungerat tidigare år, så vi ser fram mot en skön vinter!